hydrogen stålproduksjon

Uke 35: Stålproduksjon, transport og hydrogenalliansen

hydrogen stålproduksjon

Det er fredag og tid for en nyhetsoppdatering. IEEFA har denne uken publisert en rapport der det kommer frem at den globale hydrogenproduksjonen vil være mye mindre enn etterspørselen i 2030. Vi kan lese om hydrogenbasert stålproduksjon i både Tyskland og Sverige, i tillegg til at det presenteres 35 hybrid-busser og to fyllestasjoner i Tyskland. Til slutt kan vi lese om nye medlemmer til den nyetablerte hydrogenalliansen til EU.

 

IEEFA: Ikke stor nok hydrogenproduksjon i 2030

IEEFA, instituttet for energiøkonomiske og finansielle analyser, estimerer at over 50 gjennomførbare hydrogenprosjekter har blitt presentert det siste året. Basert på analysen av de 50 prosjektene, estimeres det at den globale hydrogenproduksjonen vil være på tre millioner tonn hydrogen årlig innen 2030. Imidlertid vil etterspørselen kreve ytterligere 8,7 millioner tonn hydrogen. IEEFA tror i tillegg det vil bli nødvendig å utsette flere prosjekter på grunn av usikker finansiering, fellesforetak med tungvint organisering og høye kostnader for hydrogentransport til havs.

Det vil være nødvendig med økt støtte oppunder hydrogenprosjekter for at hydrogen kan være et nøkkelelement i energiovergangen. Hydrogen regnes som avgjørende for å dekarbonisere sektorer innen tungindustri og tungtransport. Du kan lese den fulle rapporten her.


 

Hydrogenbasert stålproduksjon i Tyskland

De tyske selskapene Dillinger og Saarstahl steel group har startet Europas første hydrogenbaserte stålproduksjon. Selskapet bruker hydrogenrik coke-gass som et viktig steg på veien mot en grønn stålproduksjon, der karbonutslippene kan reduseres ved å erstatte karbon med hydrogen i masovnen. Det har blitt investert 14 millioner euro i coke-ovnen. Det ligger nå til rette for at man i fremtiden kan erstatte coke-gassen med grønt hydrogen. 

stålproduksjon hydrogen

Kilde: Dillinger


Stålproduksjon i Sverige

Det er ikke bare i Tyskland det satses på stål. Mandag 31.august starter driften av verdens første fossilfrie og hydrogendrevne stålproduksjonen i Sverige. Gjennom prosjektet HYBRIT skal CO2-utslippet reduseres i stålindustrien ved å erstatte kull med hydrogen i produksjonsprosessen.

I første omgang er det snakk om et pilotanlegg. SSAB, LKAB og Vattenfall står bak prosjektet og vil har en målsetting om en løsning for fossilfri stålproduksjon innen 2035. 

Hydrogenbusser og infrastruktur i Tyskland

Regionalverkehr Köln GmbH (RVK), representanter fra BMVI, europakommisjonen og Rehein-Sieg-Kreis presenterte denne uken 35 hybrid hydrogenbusser og  to fyllestasjoner som skal utplasseres i Rhein-Sieg-området.

Den ene hydrogenstasjonen vil befinne seg i Meckenheim og ti av de 35 hybridbussene vil benytte seg av denne fyllestasjonen. Den andre fyllestasjonen vil være lokalisert i Wermelskirchen. De resterende bussene vil brukes på RVKs lokasjoner i Wermelskirchen og Bergisch Gladbank.


 

Nye medlemmer av European Clean Hydrogen Alliance

Denne uken kan vi lese om at flere nye selskaper har blitt en del av den europeiske hydrogenalliansen. Linde, E.ON og Verbund er de nyeste medlemmene, og de ønsker å bringe sin ekspertise inn i alliansen. European Clean Hydrogen Alliance er en bred allianse som skal sikre hjemlig produksjon av ren gass for å få omstilt Europa til et nullutslippsamfunn innen 2050.

Hydrogenallianse

Kilde: Europakommisjonen


Vil du holde deg oppdatert på utviklingen i hydrogenmarkedene? Du kan melde deg på vårt nyhetsbrev her. Kontakt oss for en oversikt over eksisterende og planlagte prosjekter i Norge og verden: greensight@greensight.no

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *