Greensight deltar i studie om flytende hydrogen

Deltar i klyngestudie om infrastruktur for flytende hydrogen på Vestlandet

Tildelingen til Norled av det som blir Norges første hydrogenferje har aktualisert diskusjonen om tilgang på flytende hydrogen i større skala i Norge. I dag må hydrogenet importeres fra kontinentet, hvor det produseres fra naturgass uten karbonfangst- og lagring.

I tillegg til ferjen, som skal gå på sambandet Hjelmeland-Skipavik-Nesvik, kan behovet for flytende hydrogen bli stort både for hurtigbåtsegmentet og større cruiseskip. Ikke minst som følge av krav om nullutslippsløsninger for å seile i de norske verdensarvfjordene.

NCE Maritime Cleantech initierte høsten 2018 en utredning, hvor Greensight, Norled, Equinor og Gasnor kartlegger status og fremtidige utfordringer for en norsk verdikjede innen flytende hydrogen, produsert enten fra elektrolyse med norsk fornybar energi eller fra naturgass, men med full karbonfangst- og lagring.

Studien er finansiert av Hordaland fylkeskommune og med egeninnsats fra prosjektpartnerne og er forventet ferdig i mars/april 2019.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *