Hva gjør industrien for å redusere utslipp

Globalt står industrien for 21 % av CO2-utslippene. Dekarborisering av denne bransjen vil være avgjørende for å nå utslippsmålene, for å hindre uopprettelige klimaendringer og skadelig luftforurensning. Spørsmålene er mange, hvordan skal man klare det? finnes det alternativer som kan bidra til at industrien klarer å redusere sine CO2 utslipp? Globalt ser vi en endring, man tar tak i CO2-problemene og tenker nytt og innovativt for å redusere utslipp.

Söta Bror har satt i gang et ambisiøst prosjekt – HYBRIT, og målet er å revolusjonere stålindustrien ved bruk av grønt hydrogen, produsert fra fornybare kilder. Deltakerne bak prosjektet er LKAB (eid av den Svenske Stat), SSAB og Vattenfall.

Med andre ord, er dette tre selskaper som bokstaveligtalt, viser vilje av stål, og viser vei for mulighetene ved bruk av hydrogen i industrien for å redusere utslipp. Går alt som planlagt vil prosjektet kunne kutte 10% av Sveriges nasjonale utslipp og 7% av Finlands utslipp. Prosjektet HYBRIT – «Hydrogen Breakthrough Ironmaking» ble startet i 2016 og er fortsatt i pilotfasen. I 2025 vil prosjektets demonstrasjonsanlegg settes i gang.

Selskapene utgjør hele næringskjeden for produksjon av stål, hvor et selskap utvinner jernmalm, et som produserer stålprodukter (til det globale markedet), og et energiselskap som leverer energi til produksjonen. Dermed vil de få en svært god innsikt i flere ledd når det gjelder bruk av hydrogen i hele verdikjeden for sin industri.

Felles for alle tre selskapene er, bærekraft, miljø og grønn industri. Vi ønsker prosjektet lykke til! Lese mer om prosjektet her.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *